Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:22

ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Ναυπάκτου: “Σήμερα πολλοί δίνουν σημασία σε ανύπαρκτα χαρίσματα όπως η ψευδοπροφητεία και η ψευδοθαυματουργία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Για έλλειψη εμπειρικής και ζωντανής θεολογίας μέσα στην εκκλησία έκανε λόγο το πρωί της Κυριακής ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από το Αγρίνιο.

Ο κ. Ιερόθεος που τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου σημείωσε πως, «όχι ότι η εκκλησία μας δεν την έχει αλλά υποφέρει από αυτή επειδή δεν την εκφράζουν οι κληρικοί και οι θεολόγοι».

Όπως τόνισε μάλιστα, «σήμερα δίνεται σημασία σε μικρότερα χαρίσματα και μερικές φορές ανύπαρκτα, όπως είναι η ψευδοπροφητεία και η ψευδοθαυματουργία και αφήνονται κατά μέρος το χάρισμα της μετάνοιας, το χάρισμα της προσευχής, το χάρισμα της αγάπης και το χάρισμα της θεολογίας», επεσήμανε ο ιεράρχης.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κατέληξε ωστόσο λέγοντας πως, «χρειάζεται συνεπώς να αναζητάμε την αυθεντική ορθόδοξη θεολογία, την απαλλαγμένη από ξένες επιρροές και η οποία θα είναι το κριτήριο που θα διακρίνει κανείς τους προφήτες από τους ψευδοπροφήτες, τους αποστόλους από τους ψευδαποστόλους και τους αδελφούς από τους ψευδαδελφούς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ