Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 10:50

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ναυπάκτου: “Ο ιερέας δεν έχει το δικαίωμα να ανήκει σε κομματική παράταξη και έτσι να τραυματίζει την ενότητα της κοινωνίας και της εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επειδή τις ημέρες αυτές γίνεται έντονη συζήτηση για την συμμετοχή μελών της εκκλησίας, κληρικών, μοναχών και λαϊκών, για την ενδεχόμενη ανάμειξή τους στις πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις εν όψει των εθνικών εκλογών, η μητρόπολη Ναυπάκτου δημοσιεύει την εγκύκλιο που εξέδωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος πριν 27 χρόνια μετά την ανάληψη της ποιμαντικής ευθύνης της μητροπόλεως.

Στην εγκύκλιο που απεστάλη στους ιεροκήρυκες και τους εφημερίους της μητροπόλεως, ο ιεράρχης εκφράζει τις απόψεις του, τις οποίες έκτοτε μέχρι σήμερα επαναλαμβάνει τόσο στις ιερατικές συνάξεις όσο και σε ομιλίες και δηλώσεις του.

Μέσω αυτής, ο κ. Ιερόθεος μεταξύ άλλων σημειώνει πως, “ο κληρικός ως άνθρωπος έχει τις κομματικές του προτιμήσεις όταν βρεθεί ενώπιον της κάλπης αλλά ως ιερέας δεν έχει το δικαίωμα να ανήκει σε μία κομματική παράταξη και έτσι να τραυματίζει την ενότητα της κοινωνίας και της εκκλησίας.

Παράλληλα, προτρέπει πατρικά τους ιερείς να απέχουν από κάθε κομματική δραστηριότητα κατά την προεκλογική περίοδο παραμένοντας έξω από κομματικούς αγώνες και διαπληκτισμούς.

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ