Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:43

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

Ναυπάκτου: Ο κορονοϊός ανέδειξε την έλλειψη νηφαλιότητας αλλά και της εκκλησιαστικής παιδείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Ο κορονοϊός τελικά εκτός από τους πολλούς θανάτους ανέδειξε και την παθογένεια που υπάρχει και μέσα στην εκκλησία, αναφέρει με νόημα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μέσα από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο ιεράρχης, που το πρωί του Σαββάτου χοροστάτησε στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Δημητρίου στη Ναύπακτο, θέλοντας ουσιαστικά μέσα απο τα λεγόμενά του να στηλιτεύσει τις ακραίες φωνές που υπάρχουν μέσα στην Εκκλησία, συμπλήρωσε πως «ο κορονοϊός ανέδειξε ακόμη και τον “παρανοϊό”. Δηλαδή, -την παρανοϊκότητα, την παθογένεια, την ψυχοπάθεια αλλά και όλα τα προβλήματα εκείνα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία-», τόνισε.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο μητροπολίτης, ανέδειξε ακόμη την έλλειψη ψυχραιμίας, νηφαλιότητας και ειδικότερα της εκκλησιαστικής παιδείας. «Για αυτό τη νέα χρονιά δεν πρέπει να περιμένουμε μηχανιστικά ότι κάτι θα γίνει εξωτερικά, αν και η επιστήμη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει όμως ο καθένας από εμάς, να συμβάλλει κατά το δυνατόν για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Κυρίως, να απαλλαγούμε από τις εσωτερικές ανασφάλειες, την εσωτερική ψυχοπάθεια και παθογένεια που παρατηρείται μέσα στις κοινωνίες μας, όπως αυτή του φανατισμού ή της θρησκειοποίησης της εκκλησιαστικής ζωής», καταλήγει.

Να σημειωθεί, ότι την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στο μητροπολιτικό ναό της Ναυπάκτου και στη συνέχεια ευλόγησε την βασιλόπιτα για τους ιερείς και υπαλλήλους της μητρόπολης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ