Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 23:35

ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ναυπάκτου: “Ο Χριστόδουλος ήθελε Μητρόπολη στο Αγρίνιο – Ο νέος Μητροπολίτης να είναι και άγιος και ευφυής” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εξόχως σημαντικά είναι τα όσα ανέφερε για το επίκαιρο ζήτημα της αλλαγής του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης Αιτωλίας κ. Ιερόθεος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της τηλεόρασης του Αχελώου και τον δημοσιογράφο Παντελή Κούτσικο.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που εθίγησαν στη συνέντευξη, ο κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις και επεσήμανε πως αυτός δεν είχε καμία εμπλοκή στις διεργασίες παρά μόνο έδωσε την έγκρισή του στην αλλαγή ορίων της μητρόπολης Ναυπάκτου καθώς κλήθηκε σχετικά από την ΔΙΣ να απαντήσει εγγράφως.

Δεν έκρυψε ωστόσο την πικρία του για τις επικρίσεις που δέχτηκε από κάποιες πλευρές στο Μεσολόγγι τονίζοντας μάλιστα πως είναι «στεναχωρημένος» και ζήτησε τα επιχειρήματα να εκφράζονται με ευπρέπεια και χωρίς ύβρεις.

Αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία που πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά των νέων μητροπολιτών, σημείωσε πως ο μητροπολίτης, «πρέπει να είναι και άγιος και ευφυής. Η αγιότητα δεν αντικαθιστά την εξυπνάδα», διευκρίνισε.

Υποστήριξε μάλιστα πως ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που έκανε την εισήγηση στη ΔΙΣ γνώριζε καλά το θέμα από το 2005 όταν ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επί αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. Ο κ. Ιερόθεος ξεκαθάρισε ωστόσο πως ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν υπέρ της διχοτόμησης της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της ίδρυσης μητρόπολης στο Αγρίνιο αλλά προσέκρουσε της τότε υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, η αναφορά αυτή Ιερόθεου έχει τη σημασία της καθώς πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Μεσολογγίου υποστήριξε ότι ο Χριστόδουλος είχε άλλη άποψη. Αναφορικά δε με τις σημερινές εξελίξεις ο μητροπολίτης Ναυπάκτου υπογράμμισε πως το θέμα είναι πλέον στο Υπουργείο Παιδείας που θα καταρτίσει το νομοσχέδιο και θα το φέρει προς συζήτηση στη Βουλή.

Σημείωσε τέλος με νόημα πως οι αλλαγές ορίων και οι ιδρύσεις των μητροπόλεων εκ των πραγμάτων είναι θέμα εκκλησίας και πολιτείας.

Δείτε τη συνέντευξη με τα σχετικά αποσπάσματα από το 1:14:00 και μετά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ