Σάββατο 21 Μαΐου 2022 | 16:23

"ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ"

Ναυπάκτου από Μεσολόγγι: “Να αποφεύγονται τα δύο άκρα και να επικρατεί η μεσότητα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Ζούμε σε κοινωνίες μεταπτωτικές με πολλά προβλήματα και για αυτό χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους του νομού Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, ο τοποτηρητής της μητρόπολης Αιτωλίας, «πρέπει να αποφεύγονται τα δύο άκρα, δηλαδή η απόλυτη ελευθερία, που καταλήγει σε ασυδοσία και ο ολοκληρωτισμός και να επικρατεί η μεσότητα, αφού κατά τον Αριστοτέλη, η αρετή είναι η μεσό­τητα μεταξύ ελλείψεως και υπερβολής».

Μάλιστα, επανέλαβε για ακόμη μια φορά, πως η Εκκλησία σέβεται τους φορείς της πολιτικής εξουσίας, χωρίς να ταυτίζεται με αυτούς και να ασκεί πολιτική. «Σέβεται την ιατρική επιστήμη, η οποία πρέπει να ελέγχεται από την επιστήμη της Βιοηθικής», διευκρινίζοντας παράλληλα πως στην ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει σύγκρουση, μεταξύ θεολογίας και επιστήμης, «αφού και οι δύο κινούνται σε συγκεκριμένα όρια, που είναι προσδιορισμένα και έχουν κοινό σκοπό τον άνθρωπο».

Στη συνέχεια, ο κ. Ιερόθεος συνέστησε, «να τηρούνται από όλους οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου που ελήφθησαν, ύστερα από γνωμοδοτήσεις των συνοδικών επιτροπών και τις εισηγήσεις των ιεραρχών».

Όσον αφορά σε δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε τυχόν διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας, ο τοποτηρητής της περιοχής τόνισε ότι, «το θέμα αυτό είναι δύσκολο από κάθε πλευρά και ο ίδιος δεν θέλει να ασχοληθεί με τέτοια σενάρια, καθώς είναι λεπτή ἡ θέση του».

Ωστόσο, ενημέρωσε υπεύθυνα τους δημοσιογράφους ότι αυτή την περίοδο, δεν συζητείται το θέμα αυτό επίσημα στα Συνοδικά Όργανα της Εκκλησίας. «Αν τεθεί επισήμως τέτοιο θέμα, θα αντιμετωπισθεί από την ιεραρχία της εκκλησίας και την πολιτεία και πρέπει να υπάρξει συναντίληψη», κατέληξε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ