Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 15:13

Ναυπάκτου: Χρειαζό­μαστε ισορροπημένους κληρικούς και χριστιανούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Σήμερα θέλουμε ιεράρχες και κληρικούς σαν τον άγιο Νικόλαο ήταν το μήνυμα που έστειλε από τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Νικολάου στο Αντίρριο, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Να γνωρίζουν τον σκοπό της διακονίας τους και να οδηγούν τους χριστιανούς προς την ένωση με τον Θεό“, ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο κ. Ιερόθεος που προεξήρχε των ιερών ακολουθιών για την εορτή του αγίου προσθέτοντας λίγο μετά πως “δυστυχώς όμως στις μέρες μας υπάρχουν κληρικοί όλων των βαθμίδων οι οποίοι δεν ασχολούνται με τον σκοπό αυτόν της Ιεραρχίας αλλά με αλλότρια έργα όπως φιλοσοφικά, ιδεολογικά, κοινωνικά και ιατρικά. Ενώ στην παράδοσή μας άλλο είναι το έργο της θεολογίας και άλλο της επιστήμης, αφού υπάρχει διπλή μεθοδολογία γνώσεως θείας και ανθρώπινης μερικοί τα ταυτίζουν, με αποτέλεσμα να επικρατεί η εκκοσμίκευση στην θεολογία, την Εκκλησία και την ποιμαντική”.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα για να είναι κανείς ισορροπημένος άνθρωπος και κληρικός, θα πρέπει να έχει συνδεδεμένα την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια. “Γιατί πίστη χωρίς πραότητα και εγκράτεια καταλήγει σέ φανατισμό. Πραότητα χωρίς πίστη και εγκράτεια είναι ένας ουμανισμός και μια αφελής κατάσταση και εγκράτεια χωρίς πίστη και πραότητα εκφράζει τον φαρισαϊ­σμό”, σημείωσε. 

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου ωστόσο επεσήμανε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια εποχή ανισορροπίας, “για αυτό χρειαζό­μαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ισορροπημένους κληρικούς, μοναχούς και χριστιανούς. Να είναι ολοκληρωμένοι διανοητικά, ψυχολογικά και πνευματικά”, κατέληξε ο ιεράρχης. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ