Φωτο: Fb page Archbishop of Canterbury

Την άποψη πως η Εκκλησία πρέπει να αναθεωρήσει την απεικόνιση του Ιησού ως έναν λευκό άνδρα εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντερμπιουρι Τζάστιν Ουέλμπι.

Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με διεθνή μέσα, δήλωσε πως, υπό το πρίσμα του πρόσφατου κινήματος “Black Lives Matter”, η Εκκλησία της Αγγλίας πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται ο Ιησούς σε αγάλματα και εικόνες.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο BBC, είπε πως ο Ιησούς απεικονίζεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους ανά τον κόσμο, όσες είναι και οι διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και αντιλήψεις των ανθρώπων. “Σε πολλές εκκλησίες ανά τον κόσμο δεν βλέπεις έναν λευκό Ιησού, αλλά έναν μαύρο, έναν Κινέζο ή έναν άνδρα από τη Μέση Ανατολή” δήλωσε χαρακτηριστικά. Και, ενώ υποστήριξε πως δεν πρέπει να διαγράψουμε όλα όσα έχουμε στη δυτική παράδοση, εντούτοις ξεκαθάρισε πως “δεν είναι οι απεικονίσεις του Ιησού αυτές που λατρεύουμε, αλλά μάλλον μια υπενθύμιση της οικουμενικότητας του Θεού που έγινε τέλειος άνθρωπος”.