Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:25

Ν. Ιωνίας: «Ο Χριστός δεν θέλει οπαδούς, θέλει πιστούς»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα προς του πιστούς να αποφεύγουν κάθε είδους γκουρού, δασκάλους ή γέροντες που ζητούν να τους ακολουθούν τυφλά και οπαδικά, έστειλε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Νεάς Ιωνίας Γαβριήλ.

Από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στη Νέα Φιλαδέλφεια ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο επικείμενο μαρτύριο του Χριστού λέγοντας ότι βρέθηκε μόνος στο Σταυρό χωρίς να χρειάζεται κάποιον να τον υπερασπιστεί. “Ο Χριστός δεν χρειάστηκε ούτε οπαδούς, ούτε ανθρώπους που θα τον υπερασπιστούν με την βία. Δεν θέλει φανατισμούς, ούτε φανατικους οπαδούς. Πιστούς θέλει. Ανθρώπους που να πιστεύουν στο μύνημά του και με τα έργα τους να μιμούνται το παράδειγμά Του”.

Ο μητροπολίτης Γαβριήλ κάλεσε το ποίμνιο να κλείσει τα αυτιά του σε όσους ζητούν οπαδούς, ακόμα και στον ίδιο τον Επίσκοπο. “Ότι σας ζητήσω εγώ ο Επίσκοπος, θα έχει βάση το Ευαγγέλιο. Αν δεν έχει βάση το Ευαγγέλιο, να φύγετε μακριά μου. Διότι αυτό που θα σας πω, δεν θα είναι ο λόγος του Θεού. Μην πλανάσθαι από πρόσωπα που σας ζητούν να τα ακολουθήσετε οπαδικά. Δεν είναι πρόσωπα του Χριστού”.

Τέλος αναφέρθηκε στην οσία Μαρία την Αιγυπτία λέγοντας ότι υπήρξε πρότυπο μετανοίας και πρότυπο χριστιανού και κάλεσε τους πιστούς να μην αφήνουν τον διάβολο να τους οδηγει στην απόγνωση και στην απώλεια.

Η Θ. Λειτουργία μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση. Δείτε ολοκληρη τη μετάδοση ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ