Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 19:42

Ν. Δένδιας: Επίσκεψη στην Άγκυρα «αν η Τουρκία κρατήσει καλή συμπεριφορά»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και συζήτησαν διάφορα θέματα επικαιρότητας και κοινού ενδιαφέροντος, ενώ αναφέρθηκε στα προγραμματισμένα ταξίδια του στην Λιβύη και στην Άγκυρα, «αν η Τουρκία κρατήσει μία καλή συμπεριφορά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και σημείωσε ότι πριν πάει στην Άγκυρα θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Είχα την χαρά και την τιμή να γίνω δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσω για τα ευρύτερα εθνικά θέματα τα οποία χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε ότι «είναι για μένα πάντα μία μεγάλη χαρά και προσωπική ευχαρίστηση να συναντώ τον Μακαριώτατο και να έχω μαζί του μία ειλικρινή συζήτηση. Όπως είναι γνωστό, ο Μακαριώτατος και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος έχουν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα».

Παράλληλα και ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για τη συνάντηση με το υπουργό σημειώνοντας πως η εκτίμησή του είναι τεράστια, γιατί έχει την δυνατότητα να δει την πορεία του στα πολιτικά δρώμενα και στα ζητήματα της πατρίδας. Ανέφερε, επίσης, ότι δόθηκε μία ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα εθνικά, οικονομικά, υγείας, λόγω της πανδημίας, αλλά και σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας που άπτονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ