Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:19

N. Ιωνίας: “Αδιανόητη η Θεία Λειτουργία, χωρίς την Θεία Ευχαριστία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Κατηγορηματικός στο θέμα της Θείας Κοινωνίας εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ στην εκπομπή Ωρα Ελλάδος 7 στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

O κ. Γαβριήλ ερωτώμενος για το άνοιγμα των εκκλησιών υπό τις νέες συνθήκες τόνισε ότι “το θέμα της Θείας Κοινωνίας δεν μπορεί η Εκκλησία να το συζητήσει περισσότερο. Είναι αδιανόητο να τελείται Θεία Λειτουργία και να μην υπάρχει Θεία Ευχαριστία ” επισημαίνοντας πως η συμμετοχή σε αυτήν δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

“Η Πολιτεία έχει τοποθετηθεί για το θέμα της Θείας Κοινωνίας σύμφωνα με τη στάση των επιστημόνων. Για εμάς είναι συστατικό στοιχείο της Εκκλησίας και είναι θέμα πίστης και δεν μπορούμε να δεχθούμε τα όσα λέγονται ευρέως αυτήν την περίοδο” υπογράμμισε ο ιεράρχης.

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ανέφερε ότι “η Εκκλησία από την Δευτέρα έχει ξεκινήσει να προσαρμόζετε στα νέα μέτρα προστασίας που έθεσαν οι επιστήμονες με σκοπό να εξηπηρετηθούν οι πιστοί αλλά πρωτίστως να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ