Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:22

Μπάιντεν σε Αρχιεπίσκοπο Aμερικής: Είμαι ευγνώμων για την ηγεσία σας σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος για την τίμηση της 200ής επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας αλλά και για την προσευχή του με την οποία άνοιξε ο εορτασμός της γιορτής του Πάσχα (των δυτικών εκκλησιών) στον Λευκό Οίκο.

Λέγοντας ότι η συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου σε αυτές τις δύο εκδηλώσεις αποτελεί μια πραγματική τιμή για τον ίδιο, ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Ελπιδοφόρο για την ηγεσία που επέδειξε σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Όπως σημείωσε στην επιστολή του, «πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρη την Αμερική και στον κόσμο αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, και σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να στηριχθούμε στην πίστη μας και στις οικογένειές μας. Είμαι ευγνώμων για τη συνεχή ηγεσία, τη δέσμευση και την έμπνευσή σας σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές». Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε προχωρήσει άμεσα στη σύσταση ταμείου για τον κορονοϊό με στόχο να στηρίξει οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που είχαν πληγεί από την πανδημία. Η βοήθεια δεν περιορίστηκε μόνο στα μέλη της εκκλησίας αλλά διατέθηκε σε όλους τους κατοίκους των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνει την επιστολή του λέγοντας ότι προσβλέπει στη μελλοντική συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την επίτευξη κοινών στόχων. «Εσείς και εγώ γνωρίζουμε την ανθεκτικότητα του αμερικανικού λαού και τη βαθιά δύναμη της πίστης. Μετά από μια μακρά, σκοτεινή χρονιά, μπορούμε να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε αν εργαστούμε μαζί.

Ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας στο μέλλον. Ο Θεός να σας ευλογεί. Παρακαλώ συνεχίστε να με κρατάτε στις προσευχές σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ