Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 2:43

Ο ΘΕΑΤΗΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Μουσική εκδήλωση για τη Μικρασία από το ίδρυμα μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μουσική εκδήλωση διοργανώνουν το ίδρυμα μουσικής και η ορχήστρα «Κανών» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο «Μικρασία τόπος Ελληνικός» στα πλαίσια του 1ου φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο θέατρο του Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού», όπου με τις μοναδικές ερμηνείες της Σοφία Μάνου και του Σταύρου Χαλιαμπάλια, η ορχήστρα «Κανών» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή και τις ενορχηστρώσεις του Θεοδώση Συκιώτη, θα παρουσιάσει τον πολιτισμό και το μεράκι των προσφύγων της Μικρασίας που θα μας θυμίσουν τις λύπες αλλά και τις χαρές αυτού του πολιτισμού.

Με οδηγό την μικρασιάτικη μουσική καθώς και τραγούδια νεότερων Ελλήνων συνθετών που εμπνεύστηκαν από τα γεγονότα ο θεατής θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και θα θυμηθεί τις αλησμόνητες πατρίδες και τον ολοζώντανο ελληνικό πολιτισμό της Μικρασίας μέσα από τις αφηγήσεις της Άννας Λιαμή.

Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του κέντρου εκκλησιαστικής διακονίας Οινοφύτων με την καθοδήγηση της Χριστίνας Στέρπη και το χορευτικό της ακαδημίας ελληνικών παραδοσιακών χορών «Λυγκηστές» με την καθοδήγηση του Βαγγέλη Καρότση και της Αλεξάνδρας Βαγγέλη.

Τη διεύθυνση της παραγωγής ωστόσο έχει ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος ενω η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ