Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 22:33

Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς ιδρύει η Αρχιεπισκοπή Καναδά και η Κυβέρνηση του Οντάριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ίδρυση μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός του Οντάριο, Doug Ford, μαζί με την Υπουργό Κληρονομιάς, Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Lisa MacLeod σε διαδικτυακή συνεδρίαση με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο, τους βουλευτές της Επαρχιακής Κυβέρνησης, Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Χριστίνα Μίτα και Άρη Babikian και τον Άρχοντα, Οστιάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ευάγγελο Σωτηρόπουλο.

Η ίδρυση του μουσείου, για την οποία η Κυβέρνηση του Οντάριο συμβάλλει με το ποσό των 325.000 δολαρίων, γίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών της Αρχιεπισκοπής Καναδά για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Το Οντάριο φιλοξενεί µια περήφανη και διαρκώς αναπτυσσόμενη ελληνική κοινότητα. Αυτό το Μουσείο θα έχει έναν προορισμό, να γιορτάζεται η ελληνική κληρονομιά και ο πολιτισμός, εδώ στο Τορόντο. Το πλεονέκτημα της επαρχίας µας είναι η πολυμορφία µας και η πολιτιστική µας κληρονομιά, γι’ αυτό είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή που κάνουμε αυτή τη σημαντική ανακοίνωση, για να σηματοδοτήσουμε τον Μήνα της Ελληνικής Κληρονομιάς και την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Οντάριο, Doug Ford.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος από την πλευρά του ευχαρίστησε εκ μέρους των Ελληνικών Κοινοτήτων του Οντάριο και όλου του Καναδά, τον πρωθυπουργό Ford, την υπουργό κα MacLeod, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Rod Phillips καθώς και τα Μέλη της Βουλής του Ονταριο, Έφη Τριαναταφυλοπούλου, Χριστίνα Μίτα και Άρη Μπαπικιάν, για την υποστήριξη του Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς «το οποίο θα συνεχίζει ανά τους αιώνες την ελληνοχριστιανική παράδοση».

Σκοπός του Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς είναι, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, να συγκεντρώσει αντικείμενα ελληνοκαναδικής ιστορικής αξίας με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου εντός του 2022.

«Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και στους αρχαίους σοφούς προγόνους μας. Όλοι μαζί για την κατάκτηση της κορυφής. Όλοι μαζί να συνεχίσουμε την ιστορία των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας και των ηρώων της Επανάστασης. Όλοι μαζί ενωμένοι ως καναδοί ελληνικής καταγωγής και χριστιανοί ορθόδοξοι βαθειά θρησκευόμενοι», τονίζεται καταληκτικά στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Καναδά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ