Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 13:14

Μουφτεία Ξάνθης: Νιώθουμε αναπόσπαστο μέρος μιας πατρίδας ελεύθερης και ανεκτικής προς όλες τις θρησκείες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το δικό της μήνυμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έστειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων η Μουφτεία Ξάνθης.

Με αναφορά στο πρώτο Σύνταγμα των επαναστατημένων Ελλήνων, το οποίο “μιλούσε για τις αρχές τις ισότητας όλων των Ελλήνων και για το σεβασμό όλων των θρησκειών, οι τελετές και οι ιεροπραξίες των οποίων θα εκτελούνται ακώλυτα”, η Μουφτεία τονίζει πως “για εμάς τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι αρχές αυτές εμπνέουν μέχρι και σήμερα την καθημερινή μας ζωή”.

“Έναν σχεδόν αιώνα μετά το 1821, επιλέξαμε κι εμείς να ενταχθούμε στην Ελλάδα πιάνοντας το νήμα από εκεί που το αφήσαν οι πρόγονοί μας. Και από τότε κάνοντας πράξη τη μετάβαση από το “εγώ” στο “εμείς” συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας ελεύθερης και ανεκτικής προς όλες τις θρησκείες πατρίδα, αναπόσπαστο μέρος της οποίας νιώθουμε”, αναφέρει καταληκτικά το μήνυμα της Μουφτείας, απαντώντας έτσι σε όσους εντός Ελλάδος προσπαθούν να προσεταιριστούν τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης για να εξυπηρετήσουν ίδιους σκοπούς, αλλά και ιδιαίτερα στη γείτονα που επιχειρεί συνεχώς να χρησιμοποιήσει τους Έλληνες Μουσουλμάνους ως μοχλό της εξωτερικής της πολιτικής.

Πριν 200 σχεδόν χρόνια, μέσα ένα πανευρωπαϊκό κλίμα απολυταρχίας και συντηρητισμού, το πρώτο συνταγματικό κείμενο των…

Posted by Μουφτεία Ξάνθης on Wednesday, March 24, 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ