Τη θεωρία ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως χαρακτήρας σε τεύχος του Αστερίξ το 2017 διατύπωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, κρατώντας το επίμαχο τεύχος του Αστερίξ με τίτλο «ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός», τόνισε οτι «Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι».

«Για να δείτε πώς προετοιμάζουν τις μάζες, για αυτά που ζούμε τώρα. Το 2017, γράφει για μία αρρώστια, η οποία θα έρθει εις τους κατοίκους της Ρώμης της καϋμένης, που δοκιμάστηκε περισσότερο απ’ όλους και τώρα πάλι επέστρεψε, αφού τον γράφει με μία μάσκα να είναι πάνω σε ένα άρμα, λέει: Ιδού το μεγάλο φαβορί, ο πρωταθλητής, ο αποκαλούμενος μασκοφόρος Ηνίοχος, ο μεγάλος Κορωνοϊούς, και ο πιστός του ο Βακχύλους.

Τα ακούτε; Το ’17 παρακαλώ. Μιλά για τον κορονοϊό, ο οποίος έρχεται και θα βάλει σε όλους τις μάσκες. Και φωνάζει ο κόσμος όλος, αφού νικά ο κορονοϊός: “Κορωνοϊούς, Κορωνοϊούς”. Πρέπει να έχουμε και λίγη υποψία, ότι κάποιοι εργάζονται για εμάς, χωρίς εμάς. Πριν από εμάς, για εμάς. Αυτό είναι μία απόδειξη ότι δεν είμαστε συνομωσιολόγοι».

Ετικέτες: