Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 14:01

Μονή στην Εορδαία απαγορεύει στους πιστούς την είσοδο με μάσκες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Να απαγορεύσει την είσοδο σε όσους πιστούς φορούν μάσκα αποφάσισε η ιερά μονή αγίας Παρασκευής στο Μηλοχώρι Εορδαίας.

Η απαγόρευση μάλιστα έχει αναρτηθεί στην είσοδο της μονής με δύο μεγάλα πανό, ένα εκ των οποίων τονίζει ότι “Οι λησταί φοράνε μάσκα. Οι χριστιανοί δεν φοράνε μάσκα”.

“Η μονή διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς”, δήλωσε ο ηγούμενος της μονής, Μάξιμος, ξεκαθαρίζοντας πως η απαγόρευση αφορά μόνο τους χώρους του μοναστηριού. “Γιατί επεμβαίνετε στα της Εκκλησίας”, διερωτάται αφού “για τη μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός”.

Το μοναστήρι είχε απασχολήσει και πέρσι τη δημοσιότητα, όταν ιερέας της μονής είχε βγάλει από τον ναό γυναίκα που φορούσε μάσκα. Σε δηλώσεις του τότε, μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει “καρναβάλια” όσους φορούν μάσκα. “Θέλει ο πονηρός, εφόσον δεν έγιναν τα καρναβάλια στην Πάτρα και σε άλλα μέρη, να γίνουν μέσα στην εκκλησία”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η μητρόπολη Φλωρίνης τότε είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ξεκαθάριζε πως “ο εν λόγω ιερομόναχος δεν ανήκει στους κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, διότι κατά δήλωσή του έχει αποτειχισθεί και ως εκ τούτου δεν διατηρεί καμία πνευματική και διοικητική σχέση με τον επίσκοπο και την Ιερά μας Μητρόπολη”, αλλά και πως “η Ιερά Μητρόπολή μας απερίφραστα καταδικάζει την ενέργεια του ιερομονάχου να αποβάλει με φραστική προσβολή πιστή γυναίκα η οποία φορούσε μάσκα εντός του Ιερού Ναού, και φυσικά αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του περί της πανδημίας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ