Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 2:47

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Μνημόσυνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό τελέστηκε στα Καλάβρυτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το καθιερωμένο από δεκαεξαετίας ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέστηκε χθες το πρωί στα Καλάβρυτα.

Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον καθηγούμενο της ιστορικής μονής Αγίας Λαύρας, αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο και αδελφούς της μονής.

Στο κήρυγμά του, ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε διεξοδικώς στην προσφορά και την συμβολή του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού στην προετοιμασία και την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον μαρτυρικό του θάνατο.

Στην θεία λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Δημητσάνας κ. Ευστάθιος Κούλης συνοδευόμενος από συμπολίτες του εκ του ιστορικού Δήμου Δημητσάνας.

Ακολούθησε τρισάγιο ενώπιον του ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού ναού όπου έλαβε χώρα η ορκωμοσία των Ελλήνων Επαναστατών, στο Ιερό Λάβαρο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, συνοδευόμενος υπό μελών του διοικητικού συμβουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ