Κυ, 23/06/24 | 18:04

ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ

Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Northcote της Βικτώριας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σήμερα το πρωί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Αρχιεπισκοπικό Ναό «Άξιον Εστί» στο Northcote της Βικτώριας τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο μετά τη Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός.

Στο τέλος του Μνημόσυνου, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας και διαβίβασε την ευλογία του στο εκκλησίασμα. Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη διατήρηση των μνημείων της Ορθοδοξίας στον Πόντο, κάνοντας ειδική μνεία στον μεγάλο αγώνα που έδωσε προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να τελείται η Θεία Λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Τέλος, αναφέρθηκε σε μια ευλογημένη παράδοση που διατηρεί ο Παναγιώτατος, να δίδει στους Επισκόπους του Οικουμενικού Θρόνου τίτλους των πάλαι ποτέ διαλαμψάντων Επισκοπών του Πόντου, γεγονός το οποίο, όπως επεσήμανε συμβάλλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και των δεσμών των νέων με την πατρώα γη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ