Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:47

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Μνημόνιο συνεργασίας Συνύπαρξις και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΜΚΕ της Εκκλησίας της Ελλάδος με την επωνυμία «Συνύπαρξις» και του κοινωφελούς σωματείου με την επωνυμία «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Εκ μέρους της «Συνύπαρξις» υπέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκ μέρους του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» ο Πρόεδρός του Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της «Συνύπαρξις», Ο Γενικός Διευθυντής της Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε στην ευρεία συνεργασία που υπήρχε και στο παρελθόν με την Εκκλησία τονίζοντας πως «έχουμε πετύχει πολλά και ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερα. Είμαστε και θα είμαστε μαζί με την Εκκλησία». Την χαρά του εξέφρασε από την πλευρά του και ο Αρχιεπίσκοπος τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται στην «Συνύπαρξις» και σημειώνοντας τα οφέλη που θα υπάρξουν από την συγκεκριμένη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο π. Παντελεήμων μίλησε για τις δράσεις σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και στους στόχους τονίζοντας ότι σκοπός είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος και η υγειονομική κάλυψη και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις, όπως εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικά γεγονότα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την ίδια στιγμή η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού και η Διευθύντρια της Ένωσης κ. Αικατερίνη Πέππα επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τις τρεις Κυρίες και μίλησε μαζί τους για διάφορα θέματα. Στην συνάντηση παρέστη και ο Διευθυντής του του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ