Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 8:00

Η μνήμη της “νύμφης του Χριστού” Αικατερίνης στους Αγ. Αποστόλους Πεύκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πεύκης, που τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνας και λείψανό Της φυλάσσεται στο ναό. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κηφισίας αρχιμανδρίτη Νικάνορα Καραγιάννη και άλλους ιερείς.

Στην ομιλία του ο π. Νικάνωρ αναφέρθηκε στη διαφορά της σοφίας από τη γνώση. “Μία έννοια όπως η σοφία, η οποία στο σύγχρονο, ανθρώπινο λεξιλόγιο σπανίζει, Την αντικατέστησε η γνώση, η πείρα, η σύνεση, η πληροφορία. Έννοιες που δεν είναι ταυτόσημες. Οι ψαράδες που έγιναν θεολόγοι και θεοφώτιστοι άνθρωποι, θα ήταν βλασφημία αν υπαινισσόμασταν πως έγιναν επιστήμονες. Όμως, έλαβαν τη Σοφία του Θεού, την άνωθεν κατερχομένη. Η Σοφία αυτή, είναι η αποκάλυψή Του, ο φωτισμός Του, στο να μαθαίνει ο άνθρωπος τον προορισμό σου, την αποστολή του. Να κατανοεί το νόημα της ζωής. Αυτή είναι η ουσία, που ακουμπά στη σωτηρία του”.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως “Η γνώση καλλιεργεί στον άνθρωπο μία έπαρση και μία αλαζονεία. Αυτό που χαρακτηρίζει την σημερινή κοινωνία. Οι ανυπολόγιστα πολλές γνώσεις θεοποιούν τον άνθρωπο, κάνοντάς τον να θεωρεί εαυτόν παντοδύναμο. Όλοι αυτοί που διαθέτουν πολλές γνώσεις, αλλά δεν έχουν το φωτισμό του Θεού, ισχυριζόμενοι ότι είναι σοφοί, αποδεικνύονται ανόητοι”, είναι η πικρή διαπίστωση του Αποστόλου Παύλου.

Ολοκληρωσε την ομιλία του λέγοντας πως “Ο άνθρωπος προέρχεται από τον Θεό και προς Εκείνον πορεύεται. Η αλαζονεία της γνώσης και ο εγωισμός είναι εκείνα που μας κλείνουν το δρόμο προς τον Θεό”.

Αύριο Κυριακή θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού κ Θεοδωρήτου.

Εν συνεχεία στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου, κάτωθι του Ναού, θα πραγματοποιηθεί η 61η αιμοδοσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενορία των Αγίων Αποστόλων Πεύκης διαθέτει την μεγαλύτερη Τράπεζα Αίματος στη Μητρόπολη Κηφισίας.

Τη Δευτέρα το πρωί θα αναχωρήσει και το τμήμα της κάρας του Αγίου Κυπριανού, για την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Καμπιών Θήβας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ