Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 15:17

Η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στην Ηλιούπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με πανηγυρικό συλλείτουργο και την παρουσία πολλών πιστών, εορτάστηκε η έναρξη του νέου έτους και η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, σήμερα στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του ναού, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο κ. Κωνστάντιος αναφέρθηκε στα μηνύματα της εορτής μέσα από τον βίο του Οσίου Σεραφείμ, την ταπείνωση, την απάρνηση των εγκοσμίων και την διακονία των συνανθρώπων, αρετές που όπως τόνισε “λειτουργούν ως οδοδείκτες φωτεινοί για την πορεία μας μέσα στο νέο ενιαυτό” και κάλεσε το εκκλησίασμα να τις μιμηθεί.

Ευχήθηκε επίσης στον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου που άγει την ονομαστική του εορτή, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ανεπιτήδευτη αγάπη την διακονία προς τον συνάνθρωπο και την Εκκλησία.

Ευχές απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Βρεσθένης τονίζοντας ότι “ο π. Σεραφείμ έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο που προσφέρει μέσα στην Εκκλησία, σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Η προσφορά του όμως είναι αυθεντική και ανυπόκριτη. Του ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα με το ίδιο υψηλό αίσθημα προσφοράς, εμπνεόμενος από τον προστάτη του Όσιο Σεραφείμ”.

Στο τέλος έγινε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ