Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 1:26

Η μνήμη του Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου στο Ξηρόμερο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας το διήμερο 22-23 Ιουνίου τίμησε την μνήμη του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου. Ο εφετινός εορτασμός όμως, πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου (Δ. Ακτίου –Βόνιτσας), λόγω καταστροφής του δρόμου και αδυναμίας προσβάσεως στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο που ασκήτεψε ο Άγιός μας. Εκεί είναι και ο τάφος του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουνίου τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουγούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Άγιος Βάρβαρος, παρόλο διώκτης και ληστής γνώρισε τον Χριστό. Και εμείς από βρέφους χριστιανοί ορθόδοξοι, οφείλουμε να γνωρίσουμε αληθινά τον Χριστό, διότι δεν τον γνωρίζουμε. Θα τον γνωρίσουμε όταν το βάπτισμά μας, το διατηρούμε καθαρό και ζούμε ντυμένοι με τον Χριστό, όταν πιστεύουμε ακράδαντα στον Χριστό, όταν ζούμε αληθινά μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, την λατρεία, την μυστηριακή ζωή, την μετάνοια. Θα τον γνωρίσουμε όταν μελετάμε το λόγο του Θεού καθημερινά και όταν μάθουμε να αγαπούμε τον συνάνθρωπο. Έτσι η καρδιά μας θα καθαρθεί, θα χαριτωθεί και θα μπορούμε να γνωρίσουμε αληθινά τον Κύριο για να φθάσουμε τελικά στον αγιασμό…»

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ