Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:56

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Μητσοτάκης σε Αυστραλίας: “Θα απλοποιήσουμε περισσότερο τη διαδικασία για τους Έλληνες του εξωτερικού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην δυνατότητα που θα έχουν για πρώτη φορά οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

«Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές θα δοθεί και η δυνατότητα σε κάποιους -θέλαμε να είναι περισσότεροι αλλά δυστυχώς οι περιορισμοί του νόμου δεν το επιτρέπουν- να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης και πρόσθεσε πως, «Είναι για εμένα μία δέσμευση εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και καταφέρουμε να βρούμε την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων, να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το σύστημα αυτό, για να μπορεί να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο στην Ελλάδα, χωρίς περιττή γραφειοκρατία».

«Αυτό θέλαμε να κάνουμε κι αυτή την φορά. Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό επειδή κάποια κόμματα αντέδρασαν. Πετύχαμε το ελάχιστο δυνατό, αλλά την επόμενη φορά θα κάνουμε περισσότερα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. Από την μεριά του ο κ. Μακάριος τόνισε πως «Είμαστε σίγουροι όλοι μας και το περιμένουμε».

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Μακάριος συζήτησαν το έργο της Αρχιεπισκοπής, για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη και την εκτίμησή του, ενώ τονίστηκε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας αλλά και η συνεισφορά της στη διατήρηση των δεσμών της ομογένειας με την Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ