Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:10

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Μητσοτάκης: “Η σχέση μου με την εκκλησία είναι βαθιά προσωπική και δεν τη διαφημίζω”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Η σχέση μου με την εκκλησία είναι βαθιά προσωπική και δεν τη διαφημίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάγκα απαντώντας σε σχετική ερώτηση με το ποια είναι η σχέση του με την εκκλησία.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μάλιστα ξανά στην επικείμενη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος -η οποία τελικά αναβάλλεται- τονίζοντας πως, «έχω πάει πολλές φορές στο Άγιο Όρος. Είχα υποσχεθεί στο γιο μου, ο οποίος δεν έχει πάει ότι θα τον πάω. Προσωπικά, έχω καταπληκτικές αναμνήσεις από μία επίσκεψη που είχα με τον πατέρα μου το 1986 και ήταν κάτι το οποίο το είχαμε προγραμματίσει πριν από τις εκλογές», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε πως, «καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους λένε ότι το ταξίδι αυτό μπορεί να έχει και μία πολιτική διάσταση, από την άλλη η εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά και σίγουρα στις πολιτικές διεργασίες», ξεκαθάρισε.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποια υπόγεια διαδρομή με μηνύματα που φεύγουν από διάφορες μόνες για συγκεκριμένο κόμμα και κατά πόσο τον αγχώνει αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως, «δεν πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να αποδώσουμε μεγάλη σημασία και νομίζω ότι τα μηνύματα της μη εμπλοκής της εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις, έχουν σταλεί με πάρα πολύ σαφή τρόπο από τους αρμόδιους που είναι ο Αρχιεπίσκοπος».

Πρόσθεσε δε, “θεωρώ ωστόσο πως αυτή είναι και η άποψη του Πατριάρχη, ο οποίος είναι και ο πνευματικός ηγέτης του Αγίου Όρους. Άρα, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο με απασχολεί πολύ», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ