Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 0:37

ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Μητσοτάκης: “Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια ούτε μικρόφωνα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις νέες ταυτότητες και στις νέες δυνατότητες που αυτές θα δημιουργήσουν με πιο ασφαλείς συναλλαγές και με έγγραφα τα οποία δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Ο πρωθυπουργοός τονισε πως, “οι νέες ταυτότητες θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις, καθώς αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος ταυτοποίησης το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό”.

Παραλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως “δεν θα μιλήσω εδώ αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται”, διευκρίνισε. 

Συμπλήρωσε δε “ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και κυρίως ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια. Άρα «τσάμπα» μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία”, κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ