Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:40

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2026

Μητσοτάκης για νέες ταυτότητες: “Δεν μπορώ να συζητώ με το παράλογο και δεν κάνουμε πίσω σε αυτή μας την επιλογή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο ζήτημα της έκδοσης των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων που απασχολεί μερίδα της κοινής γνώμης η οποία αντιδρά και προχωρά μάλιστα και σε κινητοποιήσεις αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο «Βελλίδειο».

Όπως υποστήριξε ο Πρωθυπουργός οι πολίτες θα είναι πιο προστατευμένοι με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες και διευκρίνισε πως οι παλιού τύπου ταυτότητες θα σταματήσουν να ισχύουν το καλοκαίρι του 2026.

“Είμαι πάντα ανοικτός και πολύ υπομονετικός στο να εξηγώ τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Επομένως, είναι λίγο δύσκολο να συνομιλώ με το παράλογο. Είναι προφανές ότι οι ταυτότητες που έχουμε από το 1962 δεν μπορεί να επιβιώσουν στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ούτε να είναι ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό έγγραφο σαν αυτό που μας ζητάει η Ευρώπη να έχουμε. Κατά συνέπεια, νομίζω πως οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς και προστατευμένοι όταν έχουν μία σύγχρονη ταυτότητα, η οποία δεν θα μπορεί να πλαστογραφείται εύκολα”, σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός ακολούθως επεσήμανε πως, «η έκδοση μίας ταυτότητας είναι μία διοικητική πράξη, δεν χρειάζεται κάποια διαβούλευση εκτενή με την κοινωνία. Θα προχωρήσει, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτή μας την επιλογή. Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποια μαζικότητα σε αυτό το κίνημα κατά της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, είμαστε σε μία δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του. Σε όσους όμως σπεύδουν να εκδώσουν αυτή τη στιγμή νέες ταυτότητες πιστεύοντας ότι αυτές θα ισχύουν για μία δεκαετία, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο και τα αστυνομικά τμήματα, τους λέω κατηγορηματικά ότι οι παλιές ταυτότητες θα σταματήσουν να ισχύουν το καλοκαίρι του 2026, άρα μάλλον τζάμπα κόπο κάνουν αν πιστεύουν ότι μπορούν να της κρατήσουν και στη συνέχεια και να είναι έγκυρες”.

Κατεληξε ωστόσο λέγοντας πως, “αν θέλουν είμαι απολύτως έτοιμος να συζητήσω την ιδέα να την κρατήσει κανείς μόνο για συναισθηματικούς λόγους ίσως. Να κόψει ενδεχομένος τη γωνία της ταυτότητας και να την έχει γιατί του θυμίζει μία άλλη εποχή. Σε αυτό δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Αλλά οι καινούργιες ταυτότητες θα τεθούν σε κυκλοφορία και θα είναι ουσιαστικά μονόδρομος να της έχει κάποιος από το καλοκαίρι του 2026”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ