Μητσοτάκης για Μονή Σινά: “Δεν απέχουμε πολύ να υπογράψουμε συμφωνία που θα πρέπει να συνυπογράψει ο καινούριος Αρχιεπίσκοπος”

Το εκκλησιαστικό ζήτημα βαίνει προς επίλυση με τη βοήθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κρίση στη Μονή Σινά.

Ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το Βελλίδειο στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, σημείωσε πως, “φαίνεται να υπάρχει εκτόνωση και καταλαβαίνω ότι και με τη βούληση του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη διαδοχή του”, τόνισε.

Αναφερόμενος στην στρατηγική σχέση Ελλάδος – Αιγύπτου, υπογράμμισε πως, “Εργαζόμαστε συστηματικά και δεν νομίζω ότι απέχουμε πολύ να υπογράψουμε συμφωνία που θα υπογραφεί και από τον καινούργιο Αρχιεπίσκοπο. Δεν μπορεί να αλλάξει ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας”, κατέληξε o Πρωθυπουργός.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV