Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 | 22:42

Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Στις 20:00 η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Προς εκτόνωση βαίνει η σοβαρή κρίση στις σχέσεις της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την ελληνική κυβέρνηση που προκάλεσε η πρωτοβουλία του κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα στις 20:00, ώρα Ελλάδος η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία του ΟΗΕ.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, ερωτώμενος σχετικά, είπε «Απολύτως μετά και τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου… Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορούν παρά να είναι στην ίδια πλευρά του λόφου, παρά τα όσα ατυχή κατά καιρούς συμβαίνουν. Νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργό με τον αρχιεπίσκοπο».

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί τελικά έπειτα από τη δήλωση παραδοχής του λάθους από τον Αρχιεπίσκοπο, σχετικά με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη.

Χθες άλλωστε, ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη λύπη του «για την οδύνη» που όπως λέει προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο του ποίμνιο. Όπως τονίζει «Η παρουσία μου είχε πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ο καθένας με τον τρόπο του και με το ρόλο του. Αλλά ενωμένοι, προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ