Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 18:22

Κανονικά η συνάντηση Ελπιδοφόρου – Μητσοτάκη – Δεν θα γίνει η συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την απόφαση να ακυρώσουν την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, πήραν τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος, που βρίσκονται στην Αμερική για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Κ. Τσίτσα, οι δύο ηγέτες αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο λόγω της παρουσίας του τελευταίου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, ενός ουρανοξύστη που θα στεγάζει την Τουρκική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ καθώς και το Τουρκικό προξενείο, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και στην οποία ήταν παρών και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσιν Τατάρ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από ομογενείς αλλά και Αρμένιους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στη Ν. Υόρκη Φωτο: Τουρκική Προεδρία @ Twitter

Τις αντιδράσεις για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής επέτεινε μάλιστα και το μήνυμα του ίδιου στα κοινωνικά δίκτυα, όπου συνεχάρη τον Πρόεδρο Ερτνογάν για το άνοιγμα του Τουρκικού Κέντρου. “Όπως πάντα, επιμένω στη σημασία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθώς και στη στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία”, σημείωνε επίσης ο κ. Ελπιδοφόρος στο ίδιο μήνυμα.

Αρχικά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Θανάση Κ. Τσίτσα, ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ακολούθησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τον κ. Ελπιδοφόρο την Παρασκευή, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα σχετικά με το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τελικά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ground Zero όπου ανεγείρεται ο ναός του αγίου Νικολάου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ