Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 15:19

Μητροπολίτης Μύρων: Βοήθησε Άγιε Νικόλαε να παρέλθει το κακό της τελευταίας συμφοράς μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε μια συγκινητική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός πως λόγω της πανδημίας δεν θα εορταστεί φέτος η μνήμη του αγίου Νικολάου στα Μύρα.

“Τι Σου έκαμα Άγιε Νικόλαε, Πάτρωνά μου, και με τιμώρησες τόσο σκληρά εφέτος” διερωτάται ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, καθώς “για μένα τέτοιες χρονιάρες μέρες το να βρίσκωμαι μακριά από το Στέκι μας είναι δυσβάταχτη συμφορά!“.

Και παρότι σημειώνει πως “εγώ με μερικούς συναδέλφους και κατ’ εξαίρεσιν θα μπορούσα να είμαι μαζί Σου” αναρωτιέται όμως “τι θα γινόταν με τόσους προσκυνητές από κοντινά και μακρινά μέρη που ήθελαν να βρεθούν στα Μύρα και να Σε προσκυνήσουν μέσα στον Καθεδρικό Σου Ναό;”

“Σπεύσε, βοήθησε, βάλε το χέρι Σου ακόμα μια φορά, Άγιε Νικόλαε, να παρέλθει η οργή-το κακό της τελευταίας συμφοράς μας”, κλείνει προσευχόμενος ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, “για να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι μέσα την αγκαλιά Σου με την πρώτη ευκαιρία”.

ΜΕΣΩΝΥΧΤΙΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ
(3/4 Δεκέμβρη 2020, Πέμπτη προς Παρασκευή)

Τι Σου έκαμα Άγιε Νικόλαε, Πάτρωνά μου, και με τιμώρησες τόσο σκληρά εφέτος. Για μένα τέτοιες χρονιάρες μέρες το να βρίσκωμαι μακριά από το Στέκι μας είναι δυσβάταχτη συμφορά!

Εσύ, βέβαια ξέρεις καλύτερα, δεν μπορεί παρά κάπου να φταίω, έστω και άθελά μου, για να με κρατάς μακριά Σου στη γιορτή Σου. Με μια σπρωξιά αψήφισες τις προσπάθειές μου των τελευταίων μηνών, ώστε παρ’ όλο που έχουμε την νενομισμένη άδεια, λόγω αυστηρών περιορισμών κινήσεως, να μην μπορούμε να Σε προσκυνήσουμε στον τόπο Σου, στην Μητρόπολή μας.

Και άντε εγώ με μερικούς συναδέλφους και κατ’ εξαίρεσιν θα μπορούσα να είμαι μαζί Σου, αλλά τι θα γινόταν με τόσους προσκυνητές από κοντινά και μακρινά μέρη που ήθελαν να βρεθούν στα Μύρα και να Σε προσκυνήσουν μέσα στον Καθεδρικό Σου Ναό;

Σπεύσε, βοήθησε, βάλε το χέρι Σου ακόμα μια φορά, Άγιε Νικόλαε, να παρέλθει η οργή-το κακό της τελευταίας συμφοράς μας, για να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι μέσα την αγκαλιά Σου με την πρώτη ευκαιρία.

Ο ανάξιος διάδοχός Σου στα Μύρα
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ