Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:55

Μητροπολίτης Ιλίου: Περιοδεία στα καμμένα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, μετά την πολυήμερη καταστροφική πυρκαγιά, πραγματοποίησε χθες ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Κρυονέρι. Ο κ. Αθηναγόρας βρέθηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμoνος, όπου είχε συνάντηση με τον εφημέριο του Ναού π. Πέτρο Θεοδοσίου, τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη και τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητος Κρυονερίου κ. Ηρακλή Χιώτη. Ο μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κατοίκους του οικισμού που άρχισαν να επιστρέφουν στις κατοικίες τους, να τους ακούσει και να τους απευθύνει λόγους πατρικούς και παρηγορητικούς.

Στη συνέχεια, βρέθηκε στο φυλάκιο της πυροσβεστικής, όπου συνομίλησε με πυροσβέστες και εθελοντές πυροσβέστες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στη βάρδια, τους ευλόγησε και τους ευχαρίστησε θερμά για την μέχρι τώρα προσφορά και το έργο τους.

Επόμενος σταθμός ήταν η Βαρυμπόμπη, όπου κι εκεί ο Αθηναγόρας είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με αρκετούς κατοίκους της περιοχής και να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Επίσης, επισκέφθηκε τις μοναχές του Ιερού Μετοχίου του Αγίου Ιωσήφ.

Τελευταίος σταθμός του κ. Αθηναγόρα ήταν η περιοχή των Θρακομακεδόνων οπουβρέθηκε στο πύρινο μέτωπο με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπυρίδωνα Βρεττό, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Πέππα και κ. Κατσιγιάννη.

Ο μητροπολίτης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με το Δήμαρχο Αχαρνών και να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην περιοχή των Θρακομακεδόνων στο συντονιστικό κέντρο στα γραφεία της κοινότητας των Θρακομακεδόνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ