Κυ, 23/06/24 | 17:24

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟ

Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Η Ιερά Σύνοδος συμπαρίσταται οικονομικά για τις καταστροφικές πλημμύρες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο επισκέφτηκε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στον οπόιο εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθειά συμπάθεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και των Μελών του Σώματος της Ιεράς Συνόδου για τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Παράλληλα, του γνωστοποίησε την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την άμεση χορήγηση προς την τοπική εκκλησία του χρηματικού ποσού των 75.000 €. Το ποσό αυτό προέρχεται από τη δισκοφορία της 14ης Σεπτεμβρίου, όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές λοιπών μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Τιμόθεος ενημέρωσε τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου αρμοδίως και με κάθε λεπτομέρεια για την επικρατούσα κατάσταση, καθώς επίσης για τις ενέργειες της ιεράς μητροπόλεως με σκοπό την πολλαπλή στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Τιμόθεος παρακάλεσε τον μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα να μετεφέρει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αλλά και του ιερού κλήρου και των κατοίκων της μητροπόλεως προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τους Μητροπολίτες εκφράζοντας την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για όλα.

Να σημειωθεί, ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα το Γενικό Φιλόπτωχο της μητροπόλεως, βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς, αναλαμβάνοντας την σίτιση και την ένδυσή τους, την δωρεάν διάθεση κρεβατιών, στρωμάτων, ειδών κλινοστρωμνής, καθαριστικών παντός τύπου, ειδών διατροφής μακράς διαρκείας, γραφικής ύλης για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς επίσης ενίσχυσε οικονομικά αυτούς, αλλά και μοίρασε ζωοτροφές για την σίτιση των εναπομεινάντων ζώων του θεσσαλικού κάμπου και τέλος ικανή ποσότητα λιπάσματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ