Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 3:20

Μητρόπολη Ζάμπιας: Τίμησαν την ελληνική γλώσσα και τον Διονύσιο Σολωμό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την ευκαιρία των 200 χρόνων της εθνικής μας Παλιγγενεσίας η Μητρόπολη Ζάμπιας σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Λουσάκα και τών Ελληνικών κοινοτήτων Λουσακας και Copperbelt έχει προγραμματίσει μια σειρά δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της γέννησης του Ελληνικού Κράτους.

Στo πλαίσιo αυτo και σε στενό κοινοτικό κύκλο λόγω της πανδημίας του covid-19 σήμερα, σήμερα ημέρα αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα και στη μνήμη του Εθνικού Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης τέλεσε στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεία Λειτουργία και αρχιερατικο μνημόσυνο παρουσία των παροικιακων αρχών. Μετά το πέρας του μνημοσύνου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του “Ποιητή της Ελευθερίας” στον προαύλιο χώρο της Επισκοπής που εχει προσωρινως τοποθετηθεί.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Ιωάννης τόνισε, μεταξύ άλλων, “σήμερα ημέρα μνήμης τού Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού ο απανταχού Ελληνισμός εορτάζει με υπερηφάνεια για τέταρτη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. “Ο Σολωμός δεν ήταν απλώς ένας Μεγάλος Ποιητής. Έθεσε τη λύρα του στην υπηρεσία της ελληνικής επανάστασης, καθιστώντας τον αγώνα των προγόνων μας σύμβολο των πανανθρώπινων ιδανικών της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Ο Υμνος είς την Ελευθερία υιοθετήθηκε ως ο εθνικός ύμνος του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, αποτελεί δε έκτοτε διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και συνδέει τους Έλληνες όπου γης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ