Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:28

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΜΠΑΝΩΝ

Η Μητρόπολη Βεροίας διαψεύδει ανυπόστατα δημοσιεύματα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας εξ αφορμής αναρτήσεως που δημοσιεύθηκε σε σελίδα ενορίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ουδέποτε εξεδόθη έγγραφο ή εδόθη εντολή απαγόρευσης της κρούσης των καμπανών κατά την τέλεση των ακολουθιών στους ιερούς ναούς.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδίδεται κατ’ έτος στο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως προσδιορίζεται η συγκεκριμένη ώρα της επιβεβλημένης κρούσης των καμπανών καθημερινά στις Ακολουθίες του Όρθρου, του Εσπερινού και των λοιπών Ιερών Τελετών.

Κατά την ιερατική σύναξη που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το πρωί της περασμένης Πέμπτης, οι ιερείς ενημερώθηκαν για διοικητικά και οργανωτικά θέματα και μεταξύ άλλων έγινε σύσταση για την ορθή χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες αναφέρονται σε εγκύκλιο της μητροπόλεως. Η εν λόγω σύσταση για την ορθολογική χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων προφανώς παρανοήθηκε και παρερμηνεύθηκε.

Ως εκ τούτου, η Μητρόπολη Βεροίας διαψεύδει ρητά την κακεντρεχή και όλως ψευδή ανάρτηση της εν λόγω ενορίας, όσο και την αναδημοσίευση από άλλες σελίδες ή ομάδες κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ