Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 15:24

ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Η μητρόπολη Σουηδίας δικαιώθηκε εκ νέου από τις Σουηδικές αρχές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δικαιώθηκε πάλι η μητρόπολη Σουηδίας αφού ο κρατικός έλεγχος στα οικονομικά της δεν εντόπισε ο,τιδήποτε μεμπτό χωρίς να υφίσταται καμία απολύτως αμφιβολία ως προς την χρηστή διαχείρισή της.

Μετά από ψευδείς κατηγορίες που υιοθέτησε η Σουηδική εφημερίδα Göteborgsposten (GP) σε μια σειρά άρθρων της, η μητρόπολη υπεβλήθη σε δύο εξονυχιστικούς ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν τόσο από την Σουηδική Υπηρεσία Στήριξης Θρησκευτικών Κοινοτήτων (στην Σουηδική: Myndigheten för stöd till trossamfund “SST”) όσο και από την Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία (στην Σουηδική: Skatteverket), όπου και οι δύο έλεγχοι απήλλαξαν την μητρόπολη από όλες τις κατηγορίες του GP και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι τα πάντα (τα οικονομικά) στην μητρόπολη ευρέθησαν εν τάξει. Ως εκ τούτου, δεν διετάχθη καμία περαιτέρω ενέργεια από τις αρχές.

Ο έλεγχος που διενήργησε το SST έγινε από την αξιόπιστη εταιρεία ορκωτών λογιστών KPMG, κατ᾽ ανάθεση του SST και ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες χωρίς καμία ιδιαίτερη σημείωση/παρατήρηση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλα τα κρατικά κονδύλια αξιοποιήθηκαν από την μητρόπολη απολύτως σύννομα και σύμφωνα με όσα ορίζει η Σουηδική νομοθεσία.

Ως εκ τούτου και οι δύο έλεγχοι οδήγησαν στο ίδιο καταληκτικό συμπέρασμα ότι ούτε οι κατηγορίες του GP, ούτε οι κατηγορίες των ατόμων που αναφέρονται στα άρθρα του GP είχαν καμία απολύτως ουσία και ως εκ τούτου ήταν εντελώς αβάσιμες, ανυπόστατες και ψευδείς. Η μητρόπολη Σουηδίας λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί πάντοτε με υπευθυνότητα ως προς την οικονομική διαχείριση, προς όφελος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των μελών της, συμφώνως προς όλους τους σχετικούς ιερούς κανόνες και την εκάστοτε ισχύουσα πολιτειακή νομοθεσία.

Αφού, λοιπόν, “Η αλήθεια ως αποδέδεικται, το ψεύδος ως απελήλαται, η σοφία ως επαρρησιάσατο”, συνεχίζουμε να εστιάζουμε την διακονία μας προς όφελος των μελών μας και να υλοποιούμε τα οράματά μας,  επ᾽ αγαθώ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Μητροπόλεώς μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ