Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:52

Μητρόπολη Ναυπάκτου: Ψήφισμα ιερέων για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιερατική σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της μητροπόλεως Ναυπάκτου όπου ο κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στο θέμα που συζητείται έντονα αυτές τις ημέρες.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, αφού ενημέρωσε τους ιερείς για την νομοθέτηση του πολιτικού γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε στα σοβαρά πνευματικά και πολιτιστικά θέματα που θα προκύψουν, αν ψηφισθή από την Βουλή ο σχετικός νόμος. Μετά την ενημέρωση εκδόθηκε ομόφωνα ψήφισμα για το σοβαρό αυτό θέμα.

Ψήφισμα

Η διδασκαλία της Εκκλησίας για τον γάμο αναλύεται στην Δογματική της και έχει διατυπωθή θαυμάσια στα τελούμενα και στις ευχές κατά το μυστήριο του γάμου, που ιερουργείται στους Ιερούς Ναούς. Εκεί φαίνεται ευδιάκριτα τόσο η θεολογία όσο και η ποιμαντική του γάμου ως αρχής της οικογένειας, η οποία συνδέεται με την Εκκλησία, τον Ιερό Ναό, το Βάπτισμα, το Χρίσμα και το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.

Υπάρχει αλληλεξάρτηση μεταξύ των Μυστηρίων, όπως σαφέστατα φαίνεται στο Ευχολόγιο της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθή άλλη μορφή γάμου και οικογενείας, πολλώ δε μάλλον την μορφή γάμου ομοφυλοφίλων, αφού η Εκκλησία με την όλη αγωγή της, θεραπεύει τα πάθη και δεν τα καλύπτει, ούτε τα εγκρίνει, διότι, πέραν των άλλων, με την νομοθέτηση γάμου ομοφυλοφίλων αλλάζει ριζικά το πνευματικό και πολιτιστικό πρότυπο της οίκογένειας.

Αυτή η διδασκαλία της Εκκλησίας καλύπτεται από τον περίφημο ορισμό του Μοδεστίνου, Ρωμαίου νομοδιδασκάλου του 3ου αιώνος, σύμφωνα με τον οποίο: «γάμος εστιν ένωσις ανδρός και γυναικός και συγκλήρωσις του βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».

Αυτή είναι η ακρίβεια, η δε οικονομία ασκείται σε ορισμένα όρια και με ορισμένες προϋποθέσεις, όταν μάλιστα υπάρχει μετάνοια.

Η Πολιτεία οφείλει να τηρή το Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 21 είναι σαφέστατο: «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντηρήσεως και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους».

Επομένως, αναμένουμε από την Πολιτεία να ενδιαφερθή κυρίως για την προστασία της παραδοσιακής οικογένειας, η οποία είναι το θεμέλιο της κοινωνίας και του Έθνους και η οποία συνδέεται με την γέννηση παιδιών και την καλή ανατροφή τους, που είναι σήμερα το κατ’ εξοχήν εθνικό θέμα.

Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει πρωτίστως να ενδιαφερθή για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, την υπογεννητικότητα, καθώς, επίσης, να λάβη τα κατάλληλα μέτρα για την βοήθεια των πολυτέκνων οικογενειών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ