Τε, 12/06/24 | 17:34

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Εκδήλωση μνήμης και τιμής Μητροπολίτη Ιεζεκιήλ Βελανιδιώτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την παρουσία των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και του οικείου ποιμενάρχου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αοίδιμο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Ιεζεκιήλ (Στρούμπο) τον καλούμενο και Βελανιδιώτη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εβδομήντα χρόνων από την κοίμηση του.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σιάχου, απέδωσε ύμνους από την ασματική ακολουθία του Προφήτου Ιεζεκιήλ, τους οποίους είχε συνθέσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιεζεκιήλ.

5Εν συνεχεία έλαβαν τον λόγο κατά σειρά, ο Μεταδιδακτορικός ερευνητής της θεολογικής σχολής του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννης Μπουγάς, το Μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Μάριος Αθανασόπουλος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Προ του πέρατος έλαβε το λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και ιδιαιτέρως τους παρισταμένους αρχιερείς, αλλά και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τον Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Νταμάτη και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά για τον συντονισμό αυτής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ