Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 9:11

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΗΜΝΟΥ: Ξεκίνησαν οι επιμορφωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με το ΙΠΕ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι επιμορφωτικές συναντήσεις κληρικών και λαϊκών στελεχών που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Μητρόπολη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, με αντικείμενο μελέτης τη “Διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου”.

Στην εναρκτήρια διαδικτυακή συνάντηση μίλησε σχετικά με την στοχοθεσία και τις κατευθύνσεις του προγράμματος ο Αναπληρωτής Διευθυντής  του Ι.Π.Ε αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ενώ στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος στον οποίο έχει ανατεθεί η φροντίδα του συντονισμού εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και αναφέρθηκε εκτενώς σε διαδικαστικά ζητήματα.

Ως πρώτος εισηγητής ο μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε το Ι.Π.Ε. για τη γόνιμη συνεργασία, ανέπτυξε το θέμα : “Ειδικά Θέματα Ποιμαντικής της Οικογένειας – Οι μεταβολές στις σύγχρονες κοινωνίες και η επίδραση τους στην Οικογένεια – Νέες μορφές Οικογένειας”, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Εκκλησία επεμβαίνει σωστικά και στοχεύει στην ανακούφιση των προβλημάτων των σχέσεων μέσα στη “νεωτερική οικογένεια”, όποια μορφή κι αν έχει αυτή (πυρηνική, μονογονεϊκή, ανα-συγκροτημένη, θετή κ.λ.π.).

Αναφέρθηκε επίσης στην επίδραση της “κοινωνικής μεταβολής”, της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης στο θεσμό της οικογένειας και δεν δίστασε με αυτοκριτικό πνεύμα να μιλήσει για την ευθύνη του Κλήρου απέναντι σε φαινόμενα ανοχής, εκκοσμίκευσης και εκπτώσεων που αφορούν κυρίως στο Ιερό Μυστήριο του Γάμου, ενώ μετέφερε στους συμμετέχοντες την πεποίθησή του, πως ο κληρικός πρέπει να είναι εκείνος που θα κάνει το πρώτο βήμα προσέγγισης με το ποίμνιο του.

Πηγή: limnosreport.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ