Δε, 15/07/24 | 20:22

Η μητρόπολη Κηφισίας τίμησε την Εθνική Παλιγγενεσία στον Μαραθώνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στα πλαίσια των εορτασμών των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, συνδιοργανώθηκε σήμερα από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και τον Δήμο Μαραθώνος, επετειακή εκδήλωση προς τιμήν της μάχης που διεξήχθη στην πόλη του Μαραθώνα, στις 5 Ιουλίου του 1824.

Ο επετειακός εορτασμός ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, που εψάλλει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μαραθώνα, στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης κ. Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των αγωνιστών και εν συνεχεία ο κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο Μουσέιου του Μαραθωνίου Δρόμου, όπου έλαβε χώρα μια ημερίδα, αφιερωμένη στην άγνωστη αυτή μάχη του Μαραθώνα.

Στην ημερίδα ομιλητές ήτανο κ. Κωνσταντίνος Κολλιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος ανέπτυξε το ιστορικό κομμάτι της μάχης και την σημασία της για το σήμερα και ο κ. Πέτρος Φιλίππου – Αγγέλου, Δήμαρχο Σαρωνικού, ο οποίος αναφέρθηκε στην εν γένει συμβολή της Αττικής στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Η εκδήλωση περατώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο τον οποίο έψαλε η σοπράνο Θεοδώρα Ρούση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ