Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:23

ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Μήνυμα συμπαράστασης απο τους μητροπολίτες Χαλκίδος και Θηβών για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους της Βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ απέστειλαν τόσο ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος όσο και ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος με μήνυμά του επισημαίνει πως, «υπό τον φόβο και τρόμο των απολύσεων και των εξώσεων θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον να εκφράσω την ειλικρινή μου συμπαράσταση σε όλους τους δοκιμαζομένους», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως δεν είναι δυνατόν να σιωπήσουμε και να μην παρακαλέσουμε τους αρμόδιους άρχοντες, «να μην οδηγήσουν σε απόλυση και έξωση χίλιους οχτακόσιους εργαζομένους εκ των οποίων διακόσιες οικογένειες είναι κάτοικοι των Μεσσαπίων και της ευρύτερης περιοχής», τονίζει.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ

Όπως ξεκαθαρίζει μάλιστα ο ιεράρχης η παράκληση αυτή είναι δικαιολογημένη απαίτηση γιατί, «ο άνθρωπος και όχι οι αγορές και οι αριθμοί πρέπει να έχει προτεραιότητα. Δυστυχώς, η Εύβοια έχει βροντοφωνάζει το παράπονό της επί πολλά έτη δεν έτυχε όμως της προσοχής που της άξιζε από τους εκάστοτε κρατούντες», υπογραμμίζει.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε προηγηθεί σύσκεψη παρουσία και του κ. Χρυσοστόμου στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Π.Α. στα Ψαχνά, όπου συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Χρυσόστομος συνυπόγραψε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων υπογραμμίζοντας πως, «εάν δεν εισακουστούμε θα θριαμβεύσει η πικρή ανεργία με ό,τι οδυνηρό αυτή συνεπάγεται», κατέληξε.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος συμμεριζόμενος και ο ίδιος την αγωνία των κατοίκων της επαρχίας του που εργάζονται στο εργοστάσιο, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ανθρώπινη συμπαράστασή του τόσο στους εργαζομένους όσο και στις οικογένειές τους.

«Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ είναι χρόνιο και δύσκολο για αυτό χρειάζεται συνεργασία και ενότητα όλων των εμπλεκομένων παραγόντων ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση για το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η μητρόπολη Θηβών.

Όπως επισημαίνει μάλιστα μονόπλευρες λύσεις, λαϊκισμοί, κομματικές προσεγγίσεις και συνθήματα δεν οδηγούν πουθενά αντιθέτως οδηγούν στην καταστροφή. «Η ζοφερή μα αληθινή πραγματικότητα που υπάρχει θα πρέπει να βρίσκεται έμπροσθεν των οφθαλμών όλων των εμπλεκομένων μερών για να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μπορέσει και η βιομηχανία να λειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να έχουν εργασία για να αναθρέψουν τις οικογένειές τους και να μείνουν στον τόπο τους», διευκρινίζει.

Η ανακοίνωση ωστόσο κλείνει με την πατρική αγωνία του κ. Γεωργίου, σημειώνοντας πως «προσεύχεται κανείς άνθρωπος να μην μείνει χωρίς εργασία και κανένα παιδί να μην στερηθεί το ψωμί του. Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί λύση σε αυτό το μείζον θέμα που ταλανίζει την περιοχή μας», καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ