Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 | 21:25

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μία πρωτότυπη μουσική εκδήλωση από τον διακεκριμένο Χορό Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μία πρωτότυπη εκδήλωση που θα μας μυήσει εορταστικά στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο διακεκριμένος Χορός Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» με χοράρχη τον καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Η εκδήλωση του συλλόγου οι φίλοι της μουσικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 20:30 μ.μ.. Είναι μια πανήγυρις μέλους, λόγου και εικόνας, καθώς τους υμνογραφικούς ψαλμούς διαδέχεται η απαγγελία πατερικών και εόρτιων κειμένων, ενώ επί σκηνής εικονουργεί με ψηφιακή τεχνική και με άμεση προβολή στην οθόνη, ο γνωστός αγιογράφος Γιώργος Κόρδης.

Το διεθνώς γνωστό καλλιτεχνικό σχήμα «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» ιδρύθηκε το 1983 από τον Γρηγόριο Στάθη, ενώ από το 2004 και εξής την ευθύνη, διδασκαλία και διεύθυνσή του ανέλαβε ο Καθηγητής Αχιλλέας Χαλδαιάκης.

«Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 παραστάσεις ανά τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία) κι έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν ψάλει σε φημισμένους συναυλιακούς χώρους (μεταξύ των οποίων, στα Μέγαρα Μουσικής Ελλάδας, Ρουμανίας, Ρωσίας, Εσθονίας, Ν. Κορέας, Όπερα του Σίδνεϋ κ.α.), αλλά και σε πολλούς μνημειακούς βυζαντινούς ναούς, σε διάφορες εορτολογικές ή άλλες επετειακές περιστάσεις. Έως τώρα έχουν ηχογραφήσει πάνω από 25 ψηφιακούς δίσκους.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές εισιτήριων ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ