Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 0:10

Μεθώνης: «Ζούμε σε μια εποχή που το άσπρο παρουσιάζεται μαύρο»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μήνυμα ελπιδας και ασφάλειας μετέφερε ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι. «Σε μια εποχή εγωκρατούμενη, αλλοπρόσαλλη, εκκοσμικευμένη, που βιώνουμε το άσπρο να παρουσιάζεται μαύρο και η αλήθεια ψέμα, έρχεται ο Άγιος Σπυρίδων και μας δίνει ελπίδα στην ακρωτηριασμένη ελπίδα μας. Θα πρέπει όμως και εμείς, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, της προσωπικής ανασφάλειας και της κάμψεως, να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής και του σώματος», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «Εδώ και δεκαοχτώ αιώνες το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, παραμένει αλώβητο και αδιάφθορο, επιτελώντας ακόμη και σήμερα πολλά θαύματα».

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού, μίλησε στο εκκλησίασμα για την πνευματική προετοιμασία για την εορτή των Χριστουγέννων και την έθεσε ως προϋπόθεση για την ενότητα με το Χριστό.

«Τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να είναι με το Χριστό και όχι με την χρυσόσκονη και τα περιτυλίγματα, που μας προσφέρει η καταναλωτική κοινωνία», ενώ πρόσθεσε πως «Όταν νηστέψουμε και όταν εξομολογηθούμε, τότε θα προετοιμάσουμε την ψυχή μας ώστε να γίνει πνευματική φάτνη, για να χωρέσει ο Χριστός».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ