Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 4:56

Μεθώνης Κλήμης: “Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μειώσει την πίστη μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Στα θέματα της πίστεως δεν μπορεί κανένας να μας επιβληθεί», τόνισε το πρωί στην ομιλία του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο κ. Κλήμης τίμησε με την παρουσία του στον ναό τον επί τόσα χρόνια συνοδοιπόρο στην Ιερά Σύνοδο, Ά Γραμματέα Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, που, όπως είπε, η συνεργασία τους είναι άψογη.

Ο Αρχιγραμματέας, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου και προέτρεψε τους πιστούς να διώξουν από την καρδιά τους όλα τα πάθη και να βάλουν μέσα τους τον Χριστό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία μας αυτή την περίοδο και η χώρα παράλληλα και σημείωσε πως πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα του απλού ασκητή Αγίου Ιωάννου και να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε οποιαδήποτε απειλή.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Κλήμη για τη λαμπρή παρουσία του και του ευχήθηκε σύντομα να χαρεί το αξίωμα του επαρχιούχου Μητροπολίτη.

Το απόγευμα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας, προς ευλογία των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ