Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:55

Μεθώνης Κλήμης: “Η Εκκλησία είναι ακομμάτιστη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σαφείς αποστάσεις από κάθε πολιτική παράταξη κρατά η Εκκλησία, όπως δήλωσε ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο κ. Κλήμης από τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, δήλωσε ξεκάθαρα πως “Η Εκκλησία είναι ακομμάτιστη. Είναι υπεράνω όλων των κομμάτων και δεν επιτρέπει σε κανένα να χρησιμοποιεί το όνομά της, είτε υπέρ, είτε κατά, όσον αφορά τις θέσεις της”.

Μάλιστα όπως τόνισε, θα υπάρξει εκπροσώπηση της Εκκλησίας στο προσεχές συλλαλητήριο, από τριμελή αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου.

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου προεξήρχε της πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον παρεκκλήσιο της Υπαπαντής, στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών και τον οποίο πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού και ο π. Πολύκαρπος Αγιαννανίτης από τη Μητρόπολη Μαδαγασκάρης.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και πλήθους πιστών.

Λίγο προ της απολύσεως εκ μέρους των ιερέων ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον κ. Κλήμη για την τιμητική του παρουσία στην πανήγυρη, καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Μεσσήνιων, τον κ. Χρήστο Τεντόμα και τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ