Τε, 12/06/24 | 19:23

ΜΕΘΩΝΗΣ ΚΛΗΜΗΣ: “Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι οι εκλεκτοί”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λαμπρότατη Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος. Στον Όρθρο και την  Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλο, τον π. Ευστάθιο Ραπτόπουλο από τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Θησείου και τον ιεροδιάκονο π. Αστέριο Αποστόλου.

Στον Θείο Λόγο που εκφώνησε ο κ. Κλήμης ανέλυσε το περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και την παραβολή του δείπνου, λέγοντας πως “Η ιδιοκτησία, η καθημερινή εργασία και οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι εκείνα που μας κόβουν τον βηματισμό προς την αναζήτηση του Θεού”.

Ο άνθρωπος ψάχνει να βρει ασφάλεια και στήριγμα σε αυτό το τρίπτυχο και χάνει τον προσανατολισμό του προς τον Θεό. Συμπλήρωσε ακόμα πως όλοι είναι καλεσμένοι στο δείπνο της βασιλείας του Κυρίου, ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που ανταποκρίνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : “Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι οι εκλεκτοί”. Έκλεισε την ομιλία του, απευθυνόμενος στο προσκύνημα : “Είναι ο καιρός να ετοιμάσουμε και να καθαρίσουμε και την δική μας φάτνη”, τονίζοντας την ανάγκη να προετοιμάσουμε την ψυχή μας και την ύπαρξή μας για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Θεού.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μεθώνης, για την τιμητική του παρουσία και φέτος στον Ναό, ενώ για ακόμα μία χρονιά η προσέλευση των πιστών ήταν αθρόα και συγκινητική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ