Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:46

Μεσσηνίας: «Το Πάσχα δεν είναι μόνο το χωριό, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα του Ελληνα»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Το Πάσχα δεν είναι μόνο το χωριό, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα του Ελληνα που είναι έντονα συνυφασμένο με την παρουσία του στις εκκλησίες και τη συμμετοχή του στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και αναφερόμενος στο άνοιγμα των ναών στους πιστούς για τον εορτασμό του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο, «η επιτροπή θα πρέπει να δείξει ευαισθησία, να λάβει σοβαρά υπόψη της το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών και να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο που έχει ζητήσει εγγράφως να δοθεί η δυνατότητα στους πιστούς να συμμετάσχουν στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα με ορισμένο αριθμό ατόμων εντός των ναών και τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και προστασίας».

Από πλευράς της η Εκκλησία, όπως ανέφερε, έχει αποδείξει ότι υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξουν τρόποι εκτόνωσης του πλήθους πιστών με περισσότερες και παράλληλες ακολουθίες σε παρεκκλήσια και εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας

Όπως τόνισε, «το Πάσχα πέρυσι εορτάστηκε κεκλεισμένων των θυρών των ναών. Υπήρξε κατανόηση από μέρους του κόσμου που αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και ανταποκρίνεται σε ό,τι Πολιτεία και Εκκλησία αποφασίζουν με γνώμονα το θέμα της υγείας. Κατά τον ίδιο τρόπο, είπε, θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε μια ανάλογη κατανόηση και να δώσουμε τη δυνατότητα και προς εκείνους να συμμετάσχουν φέτος στους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τηρουμένων των μέτρων όπως υποδεικνύονται από τις επιστήμονες».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν σκηνές συνωστισμού που θα αμαυρώσουν τους εορτασμούς, ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα προσκυνούν οι πιστοί, ποιοι θα τηρούν την τάξη, τι θα γίνει στις μεγάλες ενορίες όπου ο κόσμος είναι αμέτρητος, αλλά εξέφρασε την ευχή ότι όλα θα πάνε καλά.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ