Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 0:33

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ"

Μεσσηνίας: “Η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κάθε πιστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο, κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, οι εορτασμοί για την Πολιούχο της “Παναγία Υπαπαντή” .

Της θείας λειτουργίας, που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό, προεξήρχε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο μητροπολίτης Κορίνθου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας την ανάγκη συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό, ώστε να καταστεί συμμέτοχος της βασιλείας του.

Παράλληλα, ο κ. Διονύσιος, ευχαρίστησε τον οικείο μητροπολίτη Χρυσόστομο, για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στον εορτασμό, δηλώνοντας τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται στην τοπική εκκλησία.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας σε κεντρικές οδούς της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, για να λάβουν τη χάρη της Θεομήτορος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τιμές, ωστόσο, απέδωσαν μικτό άγημα του στρατού και της αεροπορίας, καθώς και φιλαρμονικές.

Από τη μεριά του, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ανέφερε ότι, «η Υπεραγία Θεοτόκος, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κάθε πιστό, ευχόμενος να χαρίζει υγεία και να σκέπει όλη την ανθρωπότητα».

Όπως τόνισε μάλιστα, τα έργα των ανθρώπων, «θα πρέπει να αποβλέπουν στο κοινό καλό, ιδιαιτέρως στις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω πανδημίας», διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι «ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή χαμένη».

Τέλος, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους αρχιερείς που συμμετείχαν στον εορτασμό, τους επισήμους προσκεκλημένους και τον πιστό λαό της Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί, ότι οι θρησκευτικές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά, από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ