Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 15:24

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΣΧΑ

Μεσσηνίας: “Υπάρχει μία στροφή των νέων προς την εκκλησία παρόλο τα λάθη που είχαμε κάνει” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Έχουμε μπει σε μια κανονικότητα αναφορικά με τις ιερές ακολουθίες και φαίνεται ότι πάνε καλά τα μέτρα. Νομίζω ότι θα κυλήσει με πολύ φυσιολογικό τρόπο η εβδομάδα αυτή”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στην εκπομπή οι αταίριαστοι και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί προσφέρεται η μεγάλη εβδομάδα, ο ιεράρχης ανέφερε πως είναι αλήθεια ότι όλοι βρίσκονται σε μία ένταση κοινωνική και έλλειψης εμπιστοσύνης. “Μία εμπόλεμη κατάσταση δεν δημιουργεί ευοίωνες καταστάσεις. Ήδη αρχίζει και γίνεται αισθητό στις τοπικές κοινωνίες το κοινωνικό πρόβλημα, που προέρχεται από τα οικονομικά προβλήματα”.

Όπως επεσήμανε μάλιστα, “όλα αυτά δημιουργούν ένα πνεύμα ανασφάλειας που αποτελεί ένα κίνητρο για τον κόσμο να προσέλθει στην εκκλησία να προσευχηθεί, να πάρει δύναμη και να ενισχυθεί, για να μπορέσει να πορευθεί, όχι μόνο τις ημέρες αυτές αλλά και ολόκληρη τη ζωή του. Η ανάσταση βέβαια του Χριστού δίνει μία άλλη προοπτική και ελπίδα στον άνθρωπο και αυτό γίνεται κατανοητό από όλους”, τόνισε.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας διαπίστωσε ωστόσο ότι υπάρχει μία στροφή των νέων ανθρώπων προς την εκκλησία. “Εάν δείτε στο εκκλησίασμα υπάρχουν νέοι άνθρωποι και νέα ζευγάρια με παιδιά που έρχονται να προσκυνήσουν και να ανάψουν το κερί τους. Οι άνθρωποι αρχίζουν και συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της εκκλησίας στη ζωή τους, γιατί ξέρει ότι τους υποδεικνύει με ανιδιοτέλεια και ένα άλλο τρόπο ζωής, παρόλο τις κατά καιρούς πολεμικές ή και τα λάθη τα οποία είχαμε κάνει”, κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ