Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 20:01

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μεσσηνίας: “Τα ολοκαυτώματα και οι γενοκτονίες θα πάψουν να υπάρχουν όταν απορρίψουμε κάθε είδους ξενοφοβία και ρατσισμό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για το ολοκαύτωμα, τις γενοκτονίες και τις μαζικές θηριωδίες, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη της Καλαμάτας.

Κεντρικός ομιλητής σήμερα ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ομίλησε με θέμα «το ήθος της Ορθοδοξίας έναντι του Ολοκαυτώματος και της Γενοκτονίας».

Ο ιεράρχης στην εμπεριστατωμένη ομιλία του έκανε λόγο για έλλειψη μιας αποτελεσματικής δράσης ικανής να εμπνεύσει ουσιαστικά τον τρόπο διαχείρισης της ίδιας της ζωής η οποία καθιστά την κοινωνία ηθικά ελλειμματική για αυτό και συνεχίζονται τα ολοκαυτώματα και οι γενοκτονίες.

Συνάμα υποστήριξε ότι η ορθοδοξία μπορεί να προσφέρει πολλά και η επιτυχία της, «έγκειται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των θεσμών με σκοπό την πραγμάτωση ενός βιώσιμου μοντέλου μιας κοινωνίας εμποτισμένης από τις αρχές του ήθους της», τόνισε.

Ο κ. Χρυσόστομος τέλος σημείωσε ότι τα ολοκαυτώματα και οι γενοκτονίες θα πάψουν να υπάρχουν, «όταν απορρίψουμε έμπρακτα κάθε είδους ρατσισμό, ξενοφοβία και απομονωτισμό στοιχεία ξένα προς το ήθος της ορθοδοξίας και προς κάθε υγιή θρησκευτικό πολιτισμό», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα εργασιών ήταν αφιερωμένη στην ανθρωπογεωγραφία, καθώς και στη μνήμη και διαμόρφωση του μέλλοντος, με συντονίστριες την πρέσβη Ε.Τ. κα Φωτεινή Τομαή και την δημοσιογράφο κα Ελπίδα Οικονομίδη.

Στη συνέχεια ωστόσο ακολούθησαν και άλλες ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ