Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:28

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μεσσηνίας σε νέο πρεσβύτερο: “Να μην σε κολακεύουν οι φωνές των ανθρώπων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας μετέβη το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και προέστη της θείας λειτουργίας τελώντας ωστόσο και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι σήμερα διακόνου του ναού π. Ηλία Διαμαντόπουλου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και πλειάδα κληρικών. Κατά την προσλαλιά του ο νέος πρεσβύτερος αναφέρθηκε στην διακονική του πορεία και αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνέβαλαν ώστε να φτάσει στη σημερινή ημέρα.

Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προέτρεψε τον νέο πρεσβύτερο να πάρει ως παράδειγμα την σημερινή ευαγγελική περικοπή του Παραλύτου και να γίνει ο άνθρωπος για όσους “άνθρωπον ουκ έχουσιν” και να τους βοηθήσει βάζοντάς τους στην Κολυμβήθρα της Σωτηρίας, στην Εκκλησία.

Τον κάλεσε μάλιστα, να υπακούει στη φωνή του Θεού και να μην τον κολακεύουν οι φωνές των ανθρώπων. Τέλος, του ευχήθηκε η ιερωσύνη του να είναι καρποφόρα και άλυπη, έχοντας πάντοτε ως αφετηρία το ιερό θυσιαστήριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ